De 'Gorilla' is klaar voor de Tour: "Ik denk niet aan geel, wel aan ritzeges"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
De 'Gorilla' is klaar voor de Tour: "Ik denk niet aan geel, wel aan ritzeges"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog drie dagen tot de start van de Ronde van Frankrijk. Bij Lotto Soudal hopen ze vooral met André Greipel om toe te slaan in de vlakke ritten. De Duitser voelt zich er helemaal klaar voor.

De indeling van zijn seizoen was alleszins anders. "Mijn seizoen is anders gelopen dan vorige jaren omdat ik na mijn val in Milaan-Sanremo de klassiekers heb moeten missen", vertelt André Greipel bij zijn team. "Maar ik maakte een goed wederoptreden, met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerken en de Ronde van België. Recent won ik niet meer, maar de cijfers tonen aan dat ik in topconditie zal zijn in juli."

Geel

In totaal zijn er liefst 8 ritten voor de snelle jongens in het peloton. "Er zullen veel sprintkansen zijn en we moeten klaar zijn voor elke kans. Te beginnen met de eerste dag. De gele trui staat die dag op het spel, maar ik denk niet aan geel; ik denk aan ritzeges en hoe sneller ik er een heb hoe beter", aldus Greipel.

"Ik denk niet dat er de eerste dagen ploegen zullen zijn die waaiers willen trekken omdat de Tour nog zo lang is en het al nerveus genoeg zal zijn zoals altijd het geval is in het begin van de Tour. Maar als het later tot waaiervorming zou komen, moeten we daar geen angst voor hebben. We hebben daar een goed team voor en zijn altijd goed georganiseerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties