Jens Keukeleire legt uit met welke dubbele ambitie hij naar de Tour trekt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Jens Keukeleire legt uit met welke dubbele ambitie hij naar de Tour trekt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jens Keukeleire is één van de renners die met Lotto Soudal naar de Tour trekt. Enerzijds wil de West-Vlaming André Greipel helpen, anderzijds heeft Keukeleire ook persoonlijke ambitie.

"Ik kan positief terugblikken op de voorbereiding", vertelt Keukeleire. "Door ziekte is mijn voorjaar niet geworden wat ik ervan verwacht had, maar ik heb nadien de draad kunnen oppikken. Na de Ronde van Romandië ben ik met Jelle Wallays op hoogtestage geweest in Andorra. Vanaf dan heb ik in iedere wedstrijd de bevestiging gekregen; het harde werken werd beloond met onder meer de eindzege in de Ronde van België. Ik heb steeds meer progressie gemaakt."

Bij Lotto Soudal is sprinter André Greipel natuurlijk één van de speerpunten. "In de sprintetappes wil ik André aan de overwinning helpen. Mijn taak zal erin bestaan Marcel Sieberg, Jasper De Buyst en André zelf in de best mogelijke positie naar de sprint te loodsen. Ik wil de ploeg ook in het algemeen steun bieden waar nodig."

"Uiteraard staat de kasseirit op dag negen al heel lang aangekruist"

En zelf heeft de Bruggeling ook ambitie. "En natuurlijk zal ik ook een aantal etappes uitpikken waarin ik zelf een gooi wil doen naar de ritzege. Uiteraard staat de kasseirit op dag negen al heel lang aangekruist. Daarnaast heb ik ook interesse in een aantal overgangsetappes zoals bijvoorbeeld de achttiende rit."

"Ik kijk enorm uit naar de kasseirit, maar ook naar de ploegentijdrit volgende week maandag. Het zou mooi zijn om onze goede prestatie uit de Dauphiné te bevestigen", doelt Keukeleire op de derde plek in de Dauphiné.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties