Nederlandse renner haalt zwaar uit naar Team Sky: "Het lijkt wel of ze boven de wet staan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Nederlandse renner haalt zwaar uit naar Team Sky: "Het lijkt wel of ze boven de wet staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome mag zaterdag dan toch van start gaan in de Ronde van Frankrijk. Over zijn deelname is wel heel wat commotie ontstaan. Hardrijder Jos van Emden vindt dat Sky en Froome wel boven de wet lijken te staan.

"Ik vind dat hij tot aan afgelopen week op non-actief had moeten staan", zegt van Emden. "Elke renner in de wielerwereld had vanaf het moment dat het bekend was dat hij een positieve plas heeft afgeleverd, op non-actief gestaan. Maar het lijkt wel alsof Sky boven de wet staat. Als dit mij overkomen was of Tom Dumoulin, dan had onze ploeg ons op non-actief gezet, afwachtende wat het onderzoek zou opleveren."

Die vrijspraak heeft volgens de Nederlander vooral met financiële middelen te maken. "Ik denk dat het meest kwalijke is dat hij nu vrijgesproken wordt omdat hij waarschijnlijk veel geld heeft en dreigt de internationale wielerbond een grote schadeclaim voor te leggen", klinkt het bij RTV Rijnmond. "Het blijft gewoon een feit dat hij een verboden stof in zijn lichaam had zitten, waarop hij positief test."

"Het blijkt maar weer dat de wielerwereld, als het moet, de handen niet ineen kan slaan"

Van Emden had gehoopt dat de Britse wielerformatie eens beboet zou worden. "Team Sky neemt het niet zo nauw met de regels en ik hoopte dat ze een keer daarvoor gestraft zouden worden. Het blijkt maar weer dat de wielerwereld, als het moet, de handen niet ineen kan slaan."

"Nu is hij vrijgesproken, nu mag hij gewoon koersen. Maar het UCI heeft het niet goed opgelost, de verliezer is de wielersport zelf. We moeten zien hoe hij in Frankrijk bejegend gaat worden waar hij al niet al populair is. Maar nu is het weer een renner, hij mag weer meedoen", besluit van Emden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties