Ondanks moeilijke onderhandelingen is het geloof nog steeds groot in topsprinter: "Anders zouden we hem thuislaten"

Redactie
| 2 reacties
Ondanks moeilijke onderhandelingen is het geloof nog steeds groot in topsprinter: "Anders zouden we hem thuislaten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar lukte het André Greipel niet om een rit in de Tour te winnen. Het was voor het eerst sinds 2008 dat hij aan de start stond van een Grote Ronde, maar er niet in slaagde om het zegegebaar te maken. Marc Sergeant twijfelt echter niet.

De ploegmanager van Lotto Soudal wil in de Tour opnieuw scoren met Greipel. "Anders zouden we hem thuislaten", zegt Sergeant in HLN. "We hebben André goed omringd met onder meer De Buyst en Sieberg, maar ook Marczynski, Keukeleire en Benoot kunnen in volle finale een handje toesteken."

Greipel is intrinsiek niet de snelste van het pak, met onder meer mannen als Gaviria, Sagan, Cavendish, Groenewegen en Kittel. "André heeft nooit massasprints gewonnen met een groot verschil", beseft Sergeant. "Het was altijd nipt. Maar als hij durft zich smijten en alles valt in de juiste plooi, kan het. Volgens zijn coach zit er in elk geval geen sleet op zijn waardes."

Nieuwe verbintenis

Het zou volgens de teammanager niet helpen om zijn marktwaarde te verhogen. Met andere woorden: het helpt hem niet direct aan een contractverlenging, waar de laatste weken al heel wat om te doen was. "Dat speelt geen rol wat zijn toekomst betreft, nee. André wil gewoon graag opnieuw winnen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties