Op weg naar een evenaring van Eddy Merckx in de Tour? "Hij zal er zijn slaap niet voor laten, maar laat ons beginnen bij eentje"

Redactie
| 3 reacties
Op weg naar een evenaring van Eddy Merckx in de Tour? "Hij zal er zijn slaap niet voor laten, maar laat ons beginnen bij eentje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De onderlinge concurrentie tussen de sprinters wordt dit jaar groot in de Tour. Mark Cavendish één van de topnamen die aan de start komt. Hij is nog 4 ritzeges verwijderd van het record van Eddy Merckx (34 stuks, red.).

"'Cav' heeft het de voorbije twee jaar niet cadeau gekregen", vertelt ploegleider Jean-Pierre Heynderickx in HLN. "Vorig jaar klierkoorts, gevolgd door die val in de Tour in Vittel, dit jaar ging hij zowel in Abu Dhabi als in Milaan-Sanremo tegen de vlakte, waardoor zijn voorbereiding alweer werd verstoord. Maar in de Ronde van Slovenië en de Adriatica Ionica Race kon hij toch net op tijd vertrouwen tanken."

Concurrentie

De ploegleider beseft dat de concurrentie in de Tour enorm groot is. "En in de Tour kan hij - dankzij dat killersinstinct - toch dat tikkeltje extra. Of dat voldoende is om één of meerdere ritten te winnen, blijft een vraagteken. Het sprintersveld is breed, dit jaar. Kristoff, Gaviria, Kittel, Sagan, Greipel, Groenewegen, Démare, ... Je kan er zo acht opnoemen die kans maken."

Legende Eddy Merckx won 34 ritten in de Tour. "Dat record van Merckx? Cavendish is op de hoogte, hoor. Maar hij zal er zijn slaap niet voor laten. Het is simpel: als je dat record wil, moet je ritten winnen. Laat ons beginnen bij eentje. Het team gelooft er in elk geval in. Met Boasson Hagen, Mark Renshaw en Reinardt Janse van Rensburg krijgt 'Cav' sowieso drie man ter beschikking", klinkt het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties