Recordhouder Erik Zabel ziet één grote concurrent die Peter Sagan van een 6e groene trui kan houden

Redactie
| 1 reacties
Recordhouder Erik Zabel ziet één grote concurrent die Peter Sagan van een 6e groene trui kan houden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan kan in de Tour zijn 6e groene trui veroveren. Daarmee zou hij het record van de Duitser Erik Zabel evenaren. Diezelfde Zabel ziet slechts één grote concurrent om mee te dingen voor de puntentrui.

"Als ik een naam moét noemen, dan die van Matthews", zegt Zabel zonder enige twijfel. "Anderzijds, als alles normaal verloopt, denk ik niet dat er iemand is die Sagan een strobreed in de weg kan leggen. Gewoon omdat ik dit jaar nog geen sprinter gezien heb die er met kop en schouders bovenuit steekt", aldus de ex-sprinter in HLN.

Sagan topfavoriet

Er was dit jaar inderdaad nog geen veelvraat bij de sprinters. "Noem ze maar op: Gaviria, Kittel, Kristoff, Greipel, Démare,... Ze wonnen allemaal wel een paar wedstrijden, maar om - zoals Cavendish in 2009 of Kittel vorig jaar - vijf van de zeven of acht massasprints te winnen, nee. Ik zie het niemand doen."

Allemaal in het voordeel van de drievoudige wereldkampioen. "En dat speelt in de kaart van Sagan, die zich niet alleen in de vlakke ritten heel goed kan plaatsen of zelfs winnen, maar daarnaast ook nog eens een massa punten pakt in de meer heuvelachtige etappes", besluit de Duitser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties