Tom Dumoulin legt uit waarom hij pas na de Giro besliste om in de Tour te starten: "Bij hem is er alleen maar gezeik van gekomen"

Redactie
| 0 reacties
Tom Dumoulin legt uit waarom hij pas na de Giro besliste om in de Tour te starten: "Bij hem is er alleen maar gezeik van gekomen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gemakkelijk wordt het zeker niet, maar na een loodzware en slopende Ronde van Italië heeft Tom Dumoulin zijn zinnen op de Tour de France gezet. De combinatie Giro-Tour zat al langer in het achterhoofd, maar toch besliste de Nederlander pas na de Giro om toch van start te gaan in de Tour.

En dat was een bewuste keuze. "Dat was de voorwaarde die de ploeg en ikzelf meteen vooropstelden", vertelt Dumoulin in Het Nieuwsblad. "We zouden de knoop pas doorhakken na de Giro. Dat is de fout die andere klassementsmannen vorig jaar hebben gemaakt."

De renner uit Maastricht doelde op Nairo Quintana in 2017. "Quintana heeft heel vroeg gecommuniceerd dat hij voor de dubbel zou gaan. Dus heel het seizoen door ging het bij hem over Giro-Tour, Giro-Tour. Daar is alleen maar gezeik van gekomen. Hij was niet goed genoeg in de Giro en kreeg in de laatste week alleen nog vragen over hoe moeilijk de Tour dan wel niet zou worden."

'Ellende voor zijn'

"Terwijl je nog gewoon meedoet om de Giro te winnen. Dat soort ellende wilde ik allemaal voor zijn", aldus Dumoulin. "Voor hetzelfde geld was ik ook helemaal naar de klote uit de derde week gekomen. Dan trok ik het sowieso niet meer om ook de Tour te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties