Tour-favoriet steunt bij afwezigheid van Nederland onze Rode Duivels: "Ik houd van spelers zoals Hazard en Mertens"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Tour-favoriet steunt bij afwezigheid van Nederland onze Rode Duivels: "Ik houd van spelers zoals Hazard en Mertens"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de Nederlander Tom Dumoulin komen er belangrijke weken aan. Na zijn slopende avontuur in de Giro rijdt de Sunweb-renner de Tour, waar hij één van de favorieten is. Maar ondertussen pikt hij ook matchen op het WK voetbal mee.

En dankzij het ontbreken van Nederland in Rusland, supportert de in België wonende Dumoulin voor de Rode Duivels. "Zonder Nederland supporter ik voor de Rode Duivels op het WK", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik houd van de kleine, wendbare dribbelaartjes die jullie in de ploeg hebben. Eden Hazard en Dries Mertens, dat soort spelers."

Dumoulin sprak na de match tegen Panama. Hij was op dat moment op hoogtestage. Het WK is dan een leuk tussendoortje als ontspanning. "Ik train hier zo'n vier uur per dag. Maar om halfdrie ben je wel opnieuw thuis. Leuk om dan even iets anders te doen te hebben."

Tour een week later

Het WK voetbal is ook een belangrijke factor voor de deelname van Dumoulin, want zo schoof de Tour een week op. "Dat heeft erg meegespeeld. Het verschil is groot: nu kon ik een mooi programma uittekenen. Twee weken rusten na de Giro, een week opbouwen, twee weken hard trainen en dan nog een week herstellen."

"Op die manier zag ik het zitten. Anders moet je al heel erg gaan schuiven. Het blijft een ontzettend lastige puzzel, maar ik denk dat we hem juist hebben gelegd", besluit de Sunweb-kopman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties