Vuurdoop in de Tour voor Belgische lead-out van Greipel: "Parijs halen is het hoofddoel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Vuurdoop in de Tour voor Belgische lead-out van Greipel: "Parijs halen is het hoofddoel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal neemt vijf Belgen mee naar de Tour, één landgenoot maakt zijn debuut in La Grande Boucle: Jasper De Buyst. Hij moet kopman André Greipel aan ritzeges helpen.

Voor de snelle De Buyst is het dus zijn allereerste Ronde van Frankrijk. "Je Tourdebuut maken is zeker iets om naar uit te kijken", aldus De Buyst bij zijn team. "Elke profrenner wil de Tour rijden, voor de hoeveelste keer het ook is, maar ik denk dat de eerste deelname het bijzonderste is. Ik kijk uit naar elke etappe, omdat de Tour op zich een grote belevenis wordt."

"De sprintetappes worden uiteraard belangrijk omdat ik daarin mijn rol heb als lead-out voor André Greipel, maar ik heb evenzeer zin in de etappe naar Alpe d’Huez om de unieke sfeer op te snuiven. Parijs halen is het hoofddoel in mijn eerste Tour. En uiteraard wil ik met de ploeg zoveel mogelijk mooie resultaten behalen."

"Sinds de Giro vorig jaar ben ik meer en meer uitgespeeld als lead-out voor André Greipel"

Maar De Buyst zal dus vooral een belangrijke rol spelen in de Lotto Soudal-sprinttrein. "Sinds de Giro vorig jaar ben ik meer en meer uitgespeeld als lead-out voor André Greipel. Het onderling vertrouwen is dit jaar enkel maar gegroeid. Er wordt altijd gesproken over de hectiek in de Toursprints, maar voor mij is dat nog moeilijk in te schatten op dit moment. Anderzijds is elke sprint hectisch."

"Het kan echter altijd nog hectischer en in de Tour zal die hectiek ook al vroeger beginnen, maar dat schrikt me helemaal niet af. Ik hoop echt dat we een sprintzege kunnen behalen met André Greipel. In de niet-sprintetappes zal ik het team op een ander manier bijstaan. En als de kans zich aandient om mee te zitten in een ontsnapping in een rit die zich daar toe leent, zal ik die graag grijpen", besluit De Buyst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties