Quick-Step heeft al fabuleus record in handen, kan het dat nog aanscherpen?

Quick-Step heeft al fabuleus record in handen, kan het dat nog aanscherpen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is met een ongeziene constante dat Quick-Step het hedendaagse wielrennen domineert, zeker ook in de grote rondes. In vier grote rondes op rij pakte het telkens vijf zeges. Flikt de Belgische topploeg het straks opnieuw in de Ronde van Frankrijk?

"Alles is mogelijk. We kunnen er vijf winnen, maar evengoed blijven we met lege handen achter. Daarom wil ik me er niet op vastspinnen. Laat ons beginnen met eentje", blijft Patrick Lefevere er rustig bij. Feit blijft dat gezien de samenstelling van de ploeg vijf ritzeges echt wel tot de mogelijkheden behoort.

"Alaphilippe en Gilbert kunnen scoren in etappes zoals die met aankomst op de Mûr-de-Bretagne. Lampaert en Terpstra verwacht ik dan weer in de kasseirit naar Roubaix. En dan hebben we nog Bob Jungels. We laten hem vooral zijn ding doen", zegt Lefevere in HLN.

VERTROUWEN NIET BESCHAMEN

Er liggen voor Quick-Step natuurlijk vooral kansen op het vlakke waar het Gaviria kan uitspelen. "Vermoedelijk zal onze Colombiaan wel wat stress hebben voor zijn Tourdebuut, maar hij krijgt het volle vertrouwen. Aan hem om dat niet te beschamen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties