Belgische ex-klassementsrenner blikt terug op carrière: "Ik heb Lotto gered"
Redactie
| 19 reacties

Jurgen Van den Broeck vindt dat hij Lotto gered heeft

Belgische ex-klassementsrenner blikt terug op carrière: "Ik heb Lotto gered"

Binnenkort gaan de beste klimmers weer strijden om de eindzege in de Ronde van Frankrijk. Helaas zonder Belgen onder de kandidaten. We zouden bijna vergeten dat we enkele jaren geleden wel een Belg hadden die een hoofdrol speelde in de Franse bergen. Jurgen Van den Broeck blikt nog even terug.

Van den Broeck is tevreden over zijn wielerloopbaan. "Ik heb er alles uitgehaald. Ik moest keihard werken. Mijn leven bestond uit trainen, rusten en op elk detail letten. Ze noemen dat een Spartaanse levenswijze. Ik ben bij wijze van spreken twintig jaar van de wereld weg geweest", zegt de ex-wielrenner in De Zondag.

DE DRUPPEL

Zijn laatste team was LottoNL, maar jarenlang maakte Van den Broeck de dienst uit bij de Belgische loterijploeg. In 2014 kwam het tot een breuk. "Ze waren niet tevreden over mijn valpartijen. Voor mij was de Tour van 2014 de druppel. Ik kreeg op de Champs-Elysées felicitaties voor het karakter dat ik had getoond. Maar de dag nadien kreeg ik de vraag of ik nog wel gemotiveerd was."

Nochtans is Van den Broeck van mening dat hij grote verdienste heeft bij Lotto. "Men vergeet snel in het wielrennen. Ik heb Lotto destijds gered. In 2011 viel de ploeg uit mekaar, met het vertrek van Omega Pharma. Ik had een lucratieve aanbieding op zak van een topteam, maaar ben Lotto trouw gebleven. De ploeg had mijn punten nodig om in de World Tour te blijven. Jaren later word je afgemaakt.."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties