Bijzondere flashback voor Patrick Lefevere na ritzege op openingsdag

Bijzondere flashback voor Patrick Lefevere na ritzege op openingsdag

Patrick Lefevere is ondertussen al heel wat gewoon, maar de sterke man van Quick-Step was toch ook in de wolken met de triomf van Gaviria. Het deed hem terugdenken naar een eerdere ervaring in de Tour. Die was verrassend genoeg niet eens positief.

"Onbewust heb ik even moeten terugdenken aan de Tour van twee jaar geleden. Toen dachten we dat we met Kittel wel eventjes ritwinst en geel gingen pakken. Waarop we drie dagen na elkaar werden afgemaakt. Eén keer door Peter Sagan, twee keer door Mark Cavendish. Een lesje in nederigheid. Het hield ons met de voeten op de grond", vertrouwde Lefevere toe aan HLN.

Hele andere taferelen dus in 2018. De kop is er al snel af en meestal volgen er dan nog meer zeges. "In de Tour is het elke dag stressen en rijd je geen makkelijke spurten. Maar goed: alles wat er nu nog bijkomt is fantastisch. Je moet je voorstellen: een jongetje uit Colombia maakt hier aan de andere kant van de wereld zijn droom waar. Die gedachte op zich al doet ongelooflijk veel deudgd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties