Frederik Backaert opnieuw goed in Ronde van Oostenrijk, Italiaan schiet na dichte ereplaats nu wel raak

Frederik Backaert opnieuw goed in Ronde van Oostenrijk, Italiaan schiet na dichte ereplaats nu wel raak

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in de Ronde van Oostenrijk ging over een geaccidenteerd parcours en dat was in de tweede etappe niet anders. Bahrein-Merida kon voor de tweede dag op rij de bloemen mee naar het hotel meenemen. Deze keer was het Visconti die de ideale aanval plaatste. Onze landgenoot Frederik Backaert

De Arlberg was dè beklimming van de dag. Gate, de drager van de bergtrui, roerde zich op de col van eerste categorie. Net als Hofer, Neuhauser en Orrico. Neuhauser kwam als eerste boven, Gate volgde in zijn zog. Zo had die laatste zijn voorsprong in het bergklassement toch verstevigd.

De vier kregen overigens met vijf minuten en dertig seconden toch een ruime voorsprong, maar die verdween ook weer als zon voor de ogen. Gate zette het langst door, maar werd uiteindelijk ook ingerekend. In de finale moest een lastige aankomststrook voor het verschil zorgen.

NET WEL

Astana zette Lutsenko af. Die kon zijn inspanning niet volhouden tot aan de finish. Het kwam nog tot een breukje voorin. Vier renners sprintten om de dagzege: de Nederlanders Duijn en Kreder, de Noor Eiking van Wanty-Groupe Gobert en Visconti. De renner van Bahrein-Merida was gisteren al tweede. Na een keertje net niet werd het nu net wel voor de Italiaan.

Een andere renner die in de eerste twee dagen van deze ronde met de beste meekon was onze landgenoot Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert). Zaterdag eindigde hij al in de top tien. Ditmaal finishte hij knap zesde in het zog van Lutsenko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties