Peter Sagan draagt overwinning op aan speciaal iemand
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) draait ritzege in de Tour op aan zoontje

Peter Sagan draagt overwinning op aan speciaal iemand
Foto: © photonews

De dubbele cijfers beginnen dichterbij te komen voor Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk. De Slovaak zit in totaal reeds aan negen ritzeges in de Tour. Sagan was ook extra gemotiveerd om in Fontenay-le-Comte te winnen. Heel wat mensen uit zijn omgeving waren naar Frankrijk afgezakt.

Dat betekent niet dat het allemaal van een leien dakje liep. Het was werken voor de overwinning. "Dank aan de ploegmaats die in de laatste dertig kilometer steeds vooraan zaten. Ik had gedacht dat het op het einde makkelijker zou zijn, maar het was altijd op en af. Het was hier beter om de sprint laat in te zetten", vond Sagan. "Démare en Degenkolb begonnen eraan, maar ik kon hen nog voorbij."

Naast de ritzege had de wereldkampioen pardoes ook de gele trui te pakken. "Voor één dag? Dat is cool, ik ben er erg blij mee." Hij kon deze triomf delen met mensen die speciaal voor hem naar Frankrijk waren gekomen. "Veel vrienden uit Zilina, mijn geboortestad, zijn hier. Ook mijn vader is hier. Het is leuk om hen zo te bedanken. Deze overwinning is ook voor mijn zoontje Marlon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties