Sterke Timothy Dupont mengt zich tussen de groten: "Er zat nog iets meer in"

Sterke Timothy Dupont mengt zich tussen de groten: "Er zat nog iets meer in"
Foto: © photonews

Timothy Dupont is naar de Tour gekomen om eens de top vijf te sprinten. De renner van Wanty-Groupe Gobert was er vandaag al dichtbij. Onze landgenoot keek mannen als Colbrelli, Démare en Sagan in de ogen en kwam uiteindelijk uit op een zesde plaats.

"Ik draaide uit in het wiel van Colbrelli. Ik kwam iets teveel rechts te zitten. Kristoff kwam er ook nog tussendoor. Daardoor zat ik te vroeg in de wind", deed Dupont het verhaal van een sprint die toch niet gemakkelijk was. "Ik zat teveel ingesloten, dat is wel jammer. Ik ben wel tevreden met de zesde plaats, maar er zat zeker nog iets meer in."

RESPECT

Dupont ging perfect de voorlaatste bocht in. Dan zag hij de latere ritwinnaar Sagan onderdoor komen. "Ook Colbrelli heb ik doorgelaten. Ik heb misschien nog iets teveel respect voor de grote namen. Een klein beetje respect mag je wel hebben. Bij sommigen is dat ver te zoeken. Als je nooit uw kans gaat, moet je het wel altijd doen met een ereplaats."

De pupil van Hilaire Van der Schueren kijkt zijn ogen uit in de Tour. Hij bleef nog net de valpartij voor in de finale. "Het was gekkenwerk. Iedereen weet dat hij daar moet zitten. Diegene die vlak achter Sagan zat, wilde hetzelfde manoeuvre doen en is daardoor waarschijnlijk gevallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties