Wilfried Peeters weet waarom het misliep voor Quick-Step in de tweede rit

Wilfried Peeters weet waarom het misliep voor Quick-Step in de tweede rit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede Touretappe liep niet zoals ze dat bij Quick-Step in gedachten hadden. Een valpartij in het slot gooide roet in het eten. Gaviria probeerde nog terug te keren, maar Wilfried Peeters wist al wel hoe laat het was. De ploeg verspeelde zo de gele en de groene trui.

Peeters legde de vinger op de wonde. "We kwamen misschien iets te vroeg, maar dat is het spel van de Tour. Er was een valpartij binnen twee kilometer van de meet en Richeze en Gaviria lagen erbij. Dan is het verloren. In de laatste drie kilometer mag er niets gebeuren. Renners maken fouten. Als je aan de verkeerde kant zit, heb je pech."

In tegenstelling tot de eerste rit was Quick-Step de enige sprintersploeg die in de loop van de dag aan de bak ging. "Er wou niemand echt meewerken. We hebben ook nog wat gepokerd, maar zijn dan toch blijven werken voor de massasprint. Andere teams gaan dan ook wel de sprint aantrekken."

MANNETJE MINDER

Het geel is misschien nog niet definitief verloren, want in de ploegentijdrit kan Quick-Step wel een slagje slaan. Alhoewel. "Het heeft toch al veel krachten gekosten. Tim Declercq heeft al veel werk opgeknapt. Dat betekent een mannetje minder voor de ploegentijdrit. We beschikken nog over een goed ander zevental renners. We moeten zien dat we de afstand niet te groot laten maken", besluit Peeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties