Battle of the Belgians in ploegentijdrit, landgenoot pronkt in het geel

Battle of the Belgians in ploegentijdrit, landgenoot pronkt in het geel

De ploegentijdrit in en rond Cholet draaide uit op een secondespel tussen BMC, Team Sky en Quick-Step. De Belgische kopstukken bij BMC en Quick-Step speelden een glansrol. Het was het eerstgenoemde team dat zijn specialiteit toch het meest in de verf zette. Greg Van Avermaet mocht twee keer vieren:

Mitchelton, Sky en Movistar waren de eerste drie teams die van start gingen. Aan het eerste tussenpunt lagen hun tijden bijzonder dicht bijeen. Rowe en Poels moesten al snel de rol lossen bij Sky, maar Froome maakte met lange beurten indruk. In tegenstelling tot Mitchelton konden ze bij Movistar het tempo niet aanhouden en was het verval best groot. Quintana & co zouden uiteindelijk een kleine minuut toegeven op Froome.

LONKEN NAAR GEEL

Dè favoriet in deze ploegentijdrit was BMC. De ploeg van Greg Van Avermaet en Richie Porte was op niveau. Aan het tweede tussenpunt dook BMC zes seconden onder de tijd van Team Sky. Aan de aankomst bleef van die voorsprong nog vier seconden. Het was dus een nipte strijd, maar die enkele seconden maakten wel het verschil. Van Avermaet lonkte dan al naar de gele trui.

Dan volgde een hele reeks teams die niet in aanmerking zouden komen voor de dagzege. Het AG2R van Bardet bijvoorbeeld maakte een slechte beurt. Net als Adam Yates kon ook Tom Dumoulin wel de schade beperken. Zijn Sunweb volgde al op zeven tellen van Sky. Wie een slechtere zaak deed, was Vincenzo Nibali. Bahrein-Merida lag immers aan het tweede tussenpunt al veertig seconden achter op BMC.

SAGEN LOST OP KLIM

Met Quick-Step startte de laatste kanshebber op de ritzege. Ondanks dat Gaviria afhaakte, kwam het Belgische toch in de buurt van zijn concurrenten. Met negen kilometer te gaan gaf het wel zes seconden prijs op Van Avermaet en zijn maats. Een ander opvallend beeld was dat Sagan loste op de Côte de Séguinière bij Bora-Hansgrohe.

Voor het geel ging het vooral tussen onze landgenoten Van Avermaet en Gilbert, die ook sterk was. Aan de tijd van BMC was niets te doen: het hield zeven seconden over op Quick-Step. Sky stond dan nog tussen die twee teams in. Maar het belangrijkste nieuws: Greg Van Avermaet neemt de gele trui over van Peter Sagan!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties