De etappe van de dag: toppers aan de bak op golvend parcours
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Favorieten kunnen zich geen fout verloorloven in ploegentijdrit Ronde van Frankrijk

De etappe van de dag: toppers aan de bak op golvend parcours
Foto: © photonews

Vandaag staat de ploegentijdrit in en rond Cholet op het programma. Een afspraak die heel wat teams al lang hebben aangekruist. Door de onverwachte tijdsverschillen tijdens de eerste etappe is het belang van de ploegentijdrit enkel nog toegenomen. De favorieten kunnen zich niet wegsteken.

Bovendien zal er vandaag sowieso weinig te camoufleren zijn. Op het geaccidenteerde parcours met enkele pittige heuvels komen in principe de sterksten naar voren. Ook de lengte van de tijdrit, zesendertig kilometer, maakt aardige tijdsverschillen mogelijk. In de Dauphiné won Team Sky nog de ploegentijdrit over gelijkaardige afstand.

In de eerste kilometer moeten de ploegen zich nog geen zorgen maken. Die brengen ze door op brede wegen. Eens ze de stad buiten rijden, is het andere koek. Waarschijnlijk is het daar wind op kop. Wat vooral doorweegt is de oplopende weg die blijft duren tot aan Saint-Leger-Sous-Cholet.

COTE DE LA SEGUINIERE

Dan volgen een aantal minder zware kilometers. Dicht bij La Romagne moeten er wel weer een aantal hoogtemeters afgelegd worden. Nadien komt de moeilijkste hindernis van de dag eraan: de Côte de la Séguinière. De renners zullen daar anderhalve kilometer moeten klimmen aan percentages tussen de drie en de vijf procent. Nadien gaat het via enkele verraderlijke bochten weer richting Cholet.

Zoals steeds is het uitkijken naar de rol van de weersomstandigheden. Zeker omdat Sky, doordat het weinig renners vooraan in het klassement heeft, reeds als tweede ploeg start. Andere kandidaten op ritzeges BMC en Quick-Step zullen hopen dat ze in dezelfde omstandigheden kunnen rijden, wat wel de verwachting is.

SCHADE BEPERKEN

Met Froome, Porte, Adam Yates en vooral Quintana verloren een aantal favorieten op de eindzege al kostbare tijd op de eerste dag van de Ronde van Frankrijk. Zij kunnen zich niet permitteren opnieuw niet op de afspraak te zijn en zullen hopen dat pech achterwege blijft. Froome en Porte kunnen in principe tijd terugpakken. Mitchelton-Scott en Movistar zullen de schade moeten beperken.

De eerste ploeg gaat van start omstreeks 15u10. De aankomst van het als laatst startende team wordt verwacht tussen 17u30 en 17u40.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties