De favorieten aan zet: wissen ze de miskleun van de openingsdag uit in ploegentijdrit?
Redactie
| 0 reacties

Froome, Porte en Quintana met druk op de ketel in de ploegentijdrit

De favorieten aan zet: wissen ze de miskleun van de openingsdag uit in ploegentijdrit?
Foto: © photonews

Christopher Froome, Richie Porte en Nairo Quintana: allen verloren ze tijd op de eerste dag van de Tour. In de ploegentijdrit zijn er dus geen excuses, ze moeten scoren. Vooral bij Quintana zal het wellicht weer bang afwachten wat het tijdsverschil nu juist gaat zijn.

Movistar is dan wel met een sterk blok naar de Tour gekomen, het is vandaag geen kandidaat voor ritwinst zoals Sky en vooral BMC dat zijn. "We gaan ons uiterste best doen. Ik hoop dat het een resultaat oplevert waarop we kunnen bouwen", kon er enkel vanaf bij Quintana. Ook bij Sky waren ze in aanloop naar deze dag karig met commentaar. Ze wilden enkel kwijt dat ze wel aan het uitkijken waren naar de ploegentijdrit.

Chris Froome zelf geeft aan dat het 'één van die bepalende etappes in de Tour' is. Voor Richie Porte is dat zeker het geval. Hij moet met zijn ploeg in staat zijn om het meest terrein goed te maken. "Ik heb er vertrouwen in. We hebben één van de sterkste ploegen in deze Tour. Ik geloof dat we tijd gaan kunnen terugpakken", denkt Porte zelf ook. "De ploegentijdrit was altijd ons eerste grote doel van deze Tour", stelt ploegleider Baldato duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties