Sterke Belg wint bergrit en slaat dubbelslag in Oostenrijk

Sterke Belg wint bergrit en slaat dubbelslag in Oostenrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na twee heuvelachtige etappes kregen de renners in Oostenrijk vandaag een echte bergrit voorgeschoteld. In de finale was het aan de favorieten om uit hun pijp te komen en dat deden ze. Met voorop onze landgenoot Ben Hermans. Met zijn late aanval pakte hij de ritzege en de leiderstrui.

De heren Gate en Orrico trokken al voor de derde dag op rij in de aanval. Met Arjen Livyns had ook Veranda's Willems een mannetje in de vlucht van de dag. De andere vluchters waren Goldstein, Graf, Bajc en Gazvoda. Het zevental kreeg een maximale voorsprong van vier minuten.

WACHTEN OP DEMARRAGE

Op achttien kilometer van de finish was hun verhaal reeds uit. Het peloton reed in groep naar de Kitzbüheler Horn. Op die slotklim moest het dan uiteen barsten. Dat viel aanvankelijk nog redelijk mee. De groep werd wel alsmaar meer uitgedund, maar het was wachten op een splijtende demarrage.

Die kwam er in de slotkilometer dan toch nog. Zijn aanval richtte wel de nodige schade aan. Pernsteiner en Cataldo gingen nog achter hem aan, maar kwamen tekort om de renner van de Israel Cycling Academy van de overwinning te houden. Hermans hield negen seconden over op Pernsteiner en vijftien seconden op Cataldo.

PERNSTEINER TWEE KEER TWEEDE

Er is nog meer goed nieuws, want onze landgenoot is dus ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij neemt de leiderstrui over van Visconti. Hermans telt een voorsprong van achttien seconden op Pernsteiner van Bahrein-Merida.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties