Vanavond een Belg in het geel? Van Avermaet wikt en weegt zijn kansen

Vanavond een Belg in het geel? Van Avermaet wikt en weegt zijn kansen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorjaar bleef zonder grote overwinning voor Greg Van Avermaet, maar in de Ronde van Frankrijk zou de BMC-renner wel eens zijn slag kunnen slaan. Hij is immers de best geplaatste renner van zijn ploeg die gisteren geen tijd verloor en gaat met zijn teamgenoten voor winst in de ploegentijdrit.

In 2016 stond Van Avermaet al eens in het geel. "Met de 'klassieke' eerste Tourweek krijg ik in deze editie een nieuwe kans en ik zou die graag grijpen. In de finale van de eerste rit zette ik mijn zinnen op de bonificatieseconden. Dat is niet gelukt, maar belangrijker is dat ik geen tijd verloor."

Van Avermaet ziet wel nog te duchten concurrenten in de ploegentijdrit. "Ik zie Quick.Step als één van de voornaamste favorieten", zegt hij in HLN. "Net als Team Sky, dat de beste was in de Dauphiné. Het wordt zaak om ons op geen foutje te laten betrappen, want ik vermoed dat het heel nipt wordt. Als we het goed doen, schuif ik altijd op in het klassement. Daarna volgen er een aantal ritten die me op het lijf geschreven zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties