De etappe van vandaag: weer een heel ander traject voor Tourpeloton

De etappe van vandaag: weer een heel ander traject voor Tourpeloton
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een ploegentijdrit over een geaccidenteerd parcours werden de benen gisteren stevig getest. Een aantal klassementsrenners kunnen de achtervolging inzetten, maar dat zal dan wel voor iets later in de Tour zijn. In de vierde rit zijn er immers weinig heuvels te bespeuren. De sprinters zijn opnieuw

De vierde etappe voert het Tourpeloton van La Baule naar Sarzeau met een af te leggen afstand van 195 kilometer. Starten doen we dus aan de westkust. De renners trekken vervolgens al snel het binnenland in. De kans is groot dat er zich net zoals in de eerste twee ritten een ontsnapping vormt. Zodat het het meest genieten zal zijn van het mooie landschap en niet zozeer van het spektakel op de weg.

WAAIERS OP KOMST?

Al blijven het natuurlijk de renners die de koers maken en voor een stuk ook de ploegleiders. In aanloop naar Derval, waar de tussensprint ligt, verwacht men wind op kop. Zijn er ploegen die zo vroeg in de etappe al waaiers durven trekken en brokken kunnen maken? Dat kan eventueel een andere wending aan de etappe geven.

Dan gaat het in sneltempo naar de Côte de Saint-Jean-la-Poterie, een klim van vierde categorie waar opnieuw een bergpunt te verdienen. Is er een derde renner die zo'n punt kan binnenhalen, dan gaan we weer moeten kijken naar de posities in het algemene klassement. Mogelijk komt de bolletjestrui van Wanty-renner Dion Smith hier in gevaar, tenzij hij zelf in de vlucht van de dag zit.

LICHT OPLOPENDE FINISH

UCI-voorzitter David Lappartient is tevens burgemeester van aankomstplaats Sarzeau. Hij zal dus met veel belangstelling uitkijken naar de sprint. Zoals dat tegenwoordig meestal de gewoonte is, is de finish lichtjes oplopend. Gaviria en Sagan behoren weer tot de favorieten, al zullen mannen als Kittel én Démare ook al wel in de gaten hebben dat er iets mogelijk is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties