Eddy Planckaert ziet dat grote uitdager van Froome het goed doet, maar stelt zich wel vragen bij Team Sky

Redactie
| 1 reacties
Eddy Planckaert ziet dat grote uitdager van Froome het goed doet, maar stelt zich wel vragen bij Team Sky
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We zijn reeds drie dagen ver in de Tour de France, het grootste wielercircus ter wereld. Analist Eddy Planckaert maakte in 'Villa Sporza' een eerste balans op van drie dagen Tour.

Om te beginnen: Chris Froome maakte indruk op Planckaert, zijn ploegmaats deden dat niet. "Zijn conditie is supergoed: zoals hij dat bergje voor zijn rekening nam", aldus Planckaert. "Maar ik stel me vragen bij zijn ploegmaats. Poels loste in de ploegentijdrit. Ik geloof niet dat dat bewust was."

"Boegeroep tijdens de rit, dat is eigenlijk ongehoord"

Froome is na de hele salbutamol-affaire bij velen nog steeds persona non grata in Frankrijk. "En straks moeten ze nog bergop rijden. Dat boegeroep zal dan enorm zijn. Als er maar niets verkeerds gebeurt. Eddy Merckx heeft het ook meegemaakt. Boegeroep tijdens de rit, dat is eigenlijk ongehoord. Ik was er ook geen voorstander van om hem te laten starten. Maar als je hem laat starten, dan moet je hem ook laten koersen en moet je hem met rust laten."

Wie ook indruk maakte op Planckaert, was een Nederlander. Tom Dumoulin beperkte met Sunweb de schade. "Hij was mijn grote favoriet voor de start van de Tour en hij staat er goed voor. Hij rijdt heel voorzichtig en heeft ook nu weer niet te veel tijd verloren. Hij wordt een zeer gevaarlijke klant", weet Planckaert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties