Fernando Gaviria bezorgt Quick-Step Floors tweede ritzege in de Tour na chaotische finale en spannende sprint

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Fernando Gaviria bezorgt Quick-Step Floors tweede ritzege in de Tour na chaotische finale en spannende sprint
Foto: © photonews

De vierde rit in de Ronde van Frankrijk is dan toch uitgedraaid op een massasprint. Daarin was Fernando Gaviria net als in de openingsetappe de sterkste. Na een spannende sprint was de Colombiaan sneller dan Peter Sagan en André Greipel.

Enkele uren voor de halve finale op het WK voetbal tussen Frankrijk en België hadden uitgerekend twee Belgen en twee Fransen er zin in om in de aanval te gaan. Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) en Dimitri Claeys (Cofidis) kregen het gezelschap van Jerome Cousin (Direct Energie) en met Anthony Perez nog een ploegmaat van Claeys. 

De vluchters hadden goed ingedeeld en reden een mooie voorsprong bij elkaar. De sprintersploegen kwamen al bij al laat in actie en in de laatste 20 kilometer moest Quick-Step Floors het praktisch in hun eentje zien te rooien, tot grote woede van Niki Terpstra, die mee de achtervolging voor zijn rekening nam. 

Valpartij

In de slotkilometers was er nog een massale valpartij in het peloton. Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale) bleef liggen en greep naar de schouder, ook Rigoberto Uran, Tiesj Benoot, Ilnur Zakarin en Robert Gesink behoorden bij de slachtoffers. 

Richeze voor Gaviria

Op anderhalve kilometer van de streep rekende het peloton dan toch drie vluchters in. Alleen Guillaume Van Keirsbulck werd enkele hectometers later gegrepen na een late solo. In de sprint piloteerde Richeze zijn ploegmaat Gaviria perfect met een lange beurt. Greipel kwam er het best uit, maar Gaviria kwam nog makkelijk langszij en bleef groene trui Sagan en de 'Gorilla' voor. 

Greg Van Avermaet kende een probleemloze dag en mag ook woensdag in de gele leiderstrui door Frankrijk rijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties