Na het missen van het geel bij Quick-Step Floors... "Duidelijk dat er fouten zijn gemaakt"

Redactie
| 14 reacties
Na het missen van het geel bij Quick-Step Floors... "Duidelijk dat er fouten zijn gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende dagen kan het nog voor Philippe Gilbert, maar in de ploegentijdrit strandde de renner van Quick-Step Floors op enkele seconden van het geel. Achteraf was de tactiek van de Belgische WorldTour-formatie toch wel voer voor discussie.

Na een helling lang de ploeg even in drie stukken uit elkaar. "We probeerden nog via de radio te corrigeren. Maar door het lawaai en alle drukte duurde het veel te lang vooraleer ze vooraan doorhadden dat ze moesten vertragen", vertelt teammanager Patrick Lefevere in HNB. "Tegen dat je dan weer in het ritme bent, ben je tien seconden kwijt. Gebeurt dat niet, winnen we altijd."

'Te rap met vier'

Hetzelfde verhaal bij de renners. "Technisch en tactisch hebben we gewoon geen goede tijdrit gereden", vult Lampaert aan. "Ook kwamen we in de finale te rap met vier. Dat Tim en Fernando zo vroeg zouden lossen, was niet gepland. We wisten dat ze niet tot op het einde zouden meekunnen, maar nu losten ze op het slechtst mogelijke punt."

Ook Gilbert uitte zijn ongenoegen. "Het is duidelijk dat er fouten zijn gemaakt. Bepaalde punten hadden meer aandacht verdiend op de verkenning. Hier gaan we intern nog over spreken", besluit Gilbert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties