Ook gele trui Greg Van Avermaet hoopt op historische voetbalavond: "Vanaf nu minder negatief zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ook gele trui Greg Van Avermaet hoopt op historische voetbalavond: "Vanaf nu minder negatief zijn"

Net op de dag dat België op het WK voetbal geschiedenis kan schrijven tégen Frankrijk, rijdt er in de Tour een Belg in het geel in Frankrijk. Ook Greg Van Avermaet hoopt vurig dat de Rode Duivels dinsdagavond de finale bereiken.

België kan vanavond voetbalgeschiedenis schrijven door voor het eerst de WK-finale te bereiken. Greg Van Avermaet, nota bene zelf een ex-doelman bij de jeugd van Waasland-Beveren, had het er over aan de tafel van Maarten Vangramberen. "Ik ben ook een voetbalfan, dus ik kijk er wel naar uit", aldus Van Avermaet.

"De sfeer die in België heerst... Er zijn zo veel mensen die achter de nationale ploeg staan. Dat is al lang geleden. Vanaf nu moeten we iets minder negatief zijn en genieten dat we in die halve finale staan. Alles wat er nu bijkomt, is mooi meegenomen."

Courtois en Vertonghen

Zelf heeft Van Avermaet dus een achtergrond in het voetbal. En hij kent ook enkele Rode Duivels. "Ik ben al eens naar Chelsea geweest en daar heb ik Thibaut (Courtois) ontmoet. En Jan (Vertonghen) is van Hamme, bij mij in de buurt, dus daar heb ik ook wel contact mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties