Sky-Nederlander ontketent klein stormpje na bekentenis gebruik van salbutamol

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Sky-Nederlander ontketent klein stormpje na bekentenis gebruik van salbutamol
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net nu de storm van de salbutamol-affaire van Chris Froome wat gaan liggen is, ontketende een van zijn ploegmaats een nieuw relletje. Dylan van Baarle gaf op de Nederlandse radio toe dat ook hij het astmamiddel gebruikt.

In 'De Perstribune' gaf de voormalige renner van Cannondale-Drapac toe dat hij af en toe 'puft'. Maar er kwam wat commotie op omdat de Nederlander deed vermoeden dat hij dat zonder astma doet. 

"Wielrenners hun longen kapotgemaakt door alle inspanningen. Het pufje gebruik je dan om te kunnen ademen", vertelde hij. "Het middel mag gebruikt worden, maar in een bepaalde hoeveelheid. Dat is een beetje gek. Zelf heb ik niet het idee dat ik veel harder ga rijden, maar voor mijn lichaam zelf geeft het meer rust."

Er was heel wat te doen over die uitspraken, maar op sociale media kaatste van Baarle de bal terug. "Ze hebben me niet gevraagd naar of ik astma/inspanningsastma heb. Ik gebruik de inhaler al vanaf dat ik 10 jaar ben, maar dan alleen bij inspanning. Dus inderdaad geen astma, maar WEL inspanningsastma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties