Van gouden naar 'gele Greg': "Meestal zeg ik dat ik die truien niet hoef, nu was ik er wel op gebrand"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Van gouden naar 'gele Greg': "Meestal zeg ik dat ik die truien niet hoef, nu was ik er wel op gebrand"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op een Belgische Tourritzege is het nog even wachten, maar Greg Van Avermaet rijdt vandaag - de dag dat België Frankrijk op het WK voetbal bekampt - wel in het geel door 'La douce France'. En dan is de tevredenheid natuurlijk groot.

"Ik was er al een tijdje mee bezig", bekende Van Avermaet achteraf bij Sporza. "Tejay (Van Garderen, red.) had ook in het geel gekund, maar in de Tirreno-Adriatico en Zwitserland heb ik al truien gepakt. Meestal zeg ik dat ik die truien niet hoef. Nu was ik er wel op gebrand om geel te pakken", klinkt het. 

Een geweldig gevoel voor Van Avermaet, die zo toch wat extra glans aan zijn seizoen geeft. "Je kan dat met niets vergelijken. Twee jaar geleden heb ik ook al drie dagen in het geel mogen rijden."

'Begin van een mooie week'

Tot wanneer kan de BMC-renner de leiderstrui houden? "Er komen nog enkele vlakke etappes aan, dus het ziet er naar uit dat ik de trui langer dan één dag kan houden", weet Van Avermaet. "Het wordt vooral zaak om recht te blijven en goed gefocust vooraan te rijden. Er zijn nog een paar ritten die mij aanspreken. Het kan het begin van een mooie week worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties