Bij Lotto Soudal is het op de Mûr-de-Bretagne uitkijken naar deze Belg: "Blij dat ik als kanshebber bekeken word"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Bij Lotto Soudal is het op de Mûr-de-Bretagne uitkijken naar deze Belg: "Blij dat ik als kanshebber bekeken word"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde worden vaak genoemd als kanshebbers voor de ritzege op de Mûr-de-Bretagne. Langs Belgische kant kunnen we mogelijk iets van Jelle Vanendert (Lotto Soudal) verwachten.

"Ik ben blij dat ik vandaag als kanshebber voor ritwinst bekeken word", vertelde Vanendert voor de rit bij zijn team. "Al zijn er twee dingen belangrijk voor de rit naar de Mûr-de-Bretagne. Eerst en vooral moet je nog voor de Muur goed gepositioneerd zitten, want het peloton zal het tempo hoog houden na de tussensprint op 13 kilometer van de streep."

Maar ook hetgeen wat Van Avermaet en Gilbert gisteren een beetje misten, zal belangrijk worden. "Timing zal cruciaal zijn", vervolgt de Limburger. "Je weet nooit wanneer het juiste moment daar is om in de aanval te gaan. Bij een sprint met een uitgedunde groep, maak ik geen enkele kans. Maar drie jaar geleden bewees Vuillermoz dat het mogelijk is om solo aan te komen op de Muur."

Géén Muur van Hoei

Vanendert beseft dat het erg lastig zal worden. "Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan alles geven. De Muur van Bretagne kan je niet met de Muur van Hoei (Waalse Pijl, red.) vergelijken, want het is minder steil en het gaat meer rechtdoor. Al blijft het vooral één van de ritten in de Tour die mij moet liggen. Woensdag werd ik nog 15e, vandaag hoop ik beter te doen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties