Er wacht alweer nieuw doel op de onfortuinlijke Tiesj Benoot

Er wacht alweer nieuw doel op de onfortuinlijke Tiesj Benoot
Foto: © photonews

Het wielrennen, dat is vallen en opstaan. Letterlijk en figuurlijk. Zelfs indien een renner genoodzaakt is in een bepaalde koers op te geven, dient hij al snel een nieuwe doelstelling voor ogen te hebben. De exit van Tiesj Benoot in de Tour betekent meer dan waarschijnlijk dat hij deelneemt aan de V

Voor de Lotto-renner zelf overheerst op dit moment uiteraard de teleurstelling. "Uiteraard ben ik ontgoocheld. Alles wat ik na het voorjaar gedaan heb, was in functie van de Tour. Voor mij moest de Tour nog beginnen." Zijn entourage moet intussen alweer aan de toekomst en het herstel denken.

Ploegdokter Servaas Bingé wijst erop dat er nog bijkomende onderzoeken nodig zijn. "Na de finish worden snel wat foto's genomen, maar na een val als deze kunnen er altijd breuken zijn die je niet meteen opmerkt. Eenmaal Tiesj grondig onderzocht is, zal hij rust nemen om zijn verwondingen te laten herstellen. Daarna kan hij bij de kinesist starten met specifieke spieropbouw."

NIEUWE KANS

Marc Sergeant wil Benoot straks in Spanje uitspelen. "In de Vuelta krijgt hij een nieuwe kans. De dokter denkt dat hij tegen dan opnieuw kan koersen". Dat is dan eind augustus, binnen een kleine anderhalve maand. "De Vuelta is niet de Tour, maar het zal toch ook een goeie test zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties