Greg Van Avermaet maakte volgens Jan Bakelants twee tactische fouten in vijfde Tour-etappe

Redactie
| 7 reacties
Greg Van Avermaet maakte volgens Jan Bakelants twee tactische fouten in vijfde Tour-etappe
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen ritzege in de vijfde etappe voor Greg Van Avermaet, wel een nieuwe gele trui in zijn kast. Volgens Jan Bakelants, die voor Het Nieuwsblad de Tour analyseert, had de BCM-renner vooral graag willen winnen.

Maar Van Avermaet maakte volgens de renner van AG2R-La Mondiale twee tactische fouten. "Van Avermaet houdt zijn gele trui vast, maar ik ken hem een beetje. Hij wilde gisteren vooral de rit winnen", opent Bakelants.

"En dan heeft hij voor mij tactische fouten gemaakt. Eén: Greg had het gevecht met Alaphilippe voor de bonusseconden niet moeten aangaan. Die had hij niet nodig en het zal de moral geen deugd hebben gedaan om zo duidelijk te verliezen", aldus de renner uit Olen. 

"Greg had beter iemand anders het gat op Gilbert laten dichtrijden"

Een tweede factor was het feit dat Van Avermaet geen andere landgenoot het zegegebaar wilde zien maken. "Greg wilde niet dat Philippe Gilbert de rit zou winnen, omdat die dan het geel zou pakken. Hij is aan de finish te snel achter hem aan gesprongen en heeft zo zichzelf in het verlies gereden", weet Bakelants.

"Greg zat te vroeg voorop en kon niet veel anders meer doen dan doorzetten. Sagan zag het allemaal graag gebeuren. Hem kloppen was altijd moeilijk geweest, maar Greg had beter iemand anders het gat op Gilbert laten dichtrijden. Kandidaten genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties