Knecht van Chris Froome pakt bordje met 'Sky, go home' van supporter af: "Ik hoef me nergens voor te verontschuldigen"

Redactie
| 11 reacties
Knecht van Chris Froome pakt bordje met 'Sky, go home' van supporter af: "Ik hoef me nergens voor te verontschuldigen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is nog steeds heel wat protest tegen Team Sky en vooral Chris Froome, nadat er werd beslist dat die toch mocht deelnemen aan de Tour de France na zijn salbutamol-affaire. In Lorient nam Sky-renner Luke Rowe zowaar een bordje af met daarop 'Sky, go home'.

Het voorval deed zich woensdag voor bij de start van de vijfde rit in Lorient. Inwoner Didier Bregardes protesteerde tegen het beleid van Sky door een plakkaatje met daarop 'Sky, go home' in de lucht te houden. "Ik heb niets tegen Froome of de renners van Sky, maar wel tegen de manier waarop Brailsford de situatie aangepakt heeft", citeert Het Nieuwsblad de Fransman.

Toen Luke Rowe, ploegmaat van Chris Froome, op weg was naar het startblad, nam hij prompt de plakkaat van de man mee. Voor de start van de rit wilde de Welshman niet reageren, bij de aankomst in Quimper deed hij dat wel.

'Erg speels'

"Het was erg speels", legde de knecht van Sky uit. "Hij lachte er een beetje om en ik ook. Zijn zoontje stond naast hem met een Sky-trui aan en ik heb hem drinkbussen gegeven. Ik hoef me nergens voor te verontschuldigen, we maakten gewoon wat plezier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties