Quick-Step Floors heeft meerdere ijzers in het vuur op Mûr-de-Bretagne: "Ze grijpen elkaar ook niet naar de keel"

Redactie
| 2 reacties
Quick-Step Floors heeft meerdere ijzers in het vuur op Mûr-de-Bretagne: "Ze grijpen elkaar ook niet naar de keel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Muur van Bretagne gaat op het einde van de de zesde Tourrit ongetwijfeld voor een spetterende finale zorgen. Quick-Step Floors heeft meerdere ijzers in het vuur voor dagwinst én geel. Zal dat geen probleem vormen?

Ploegleider Tom Steels denkt van niet. Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe zijn allebei gemaakt voor dit soort aankomsten. "Philippe en Julian hebben belangen die door elkaar lopen", vertelt Steels bij Sporza. "Maar ze grijpen elkaar ook niet naar de keel. Het is juist de sterkte van onze ploeg dat we altijd meerdere renners hebben om te winnen."

"Het ligt niet meer in onze handen"

Een goede samenwerking zal dus erg belangrijk zijn. "We zullen zien hoe ze het onder elkaar zullen oplossen. Het ligt niet meer in onze handen. Maar ze zullen zeker niet tegen elkaar rijden. Dat hebben ze nog nooit gedaan", weet Steels. 

"Veel hangt ook af hoe de benen zijn, maar dat zit bij allebei wel goed. Ik denk dat Alaphilippe sterker is op de steile stukken, terwijl Phil moet wachten op de sprint", besluit de ploegleider van Quick-Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties