Team Sky slaat nieuwe weg in, na Wout van Aert ook andere crosser op radar van Britse topploeg

Team Sky slaat nieuwe weg in, na Wout van Aert ook andere crosser op radar van Britse topploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Team Sky geïnteresseerd is in jonge wielrenners, gaat dat meestal of over klimtalenten met het potentieel om sterke ronderenners te worden. Tegenwoordig tonen ze bij Sky ook belangstelling voor een ander profiel, namelijk crossers. De Britten willen naast Wout van Aert ook Tom Pidcock binnenhale

Het nieuws is ondertussen doorgesijpeld dat naast de twee Lotto's, Bahrein, Trek en zijn huidige team Veranda's Willems ook Sky zich meldt voor Wout van Aert. Opties genoeg voor de veldritkampioen en voorlopig heeft hij tegen Sky alvast nog geen neen gezegd. Mogelijk door het project dat de ploeg kan aanbieden.

BREDE ONDERSTEUNING

"Team Sky wil de wielersport de volgende jaren zo breed mogelijk ondersteunen", legt ploegleider Servais Knaven uit in HLN. "Naast het wegwielrennen wordt gedacht aan de piste, het dameswielrennen, een uitgebreide jeugdwerking, maar dus ook aan het veldrijden Ik zou van Aert er graag bij hebben."

Dat zou van Aert de kans bieden om de weg en het veld te blijven combineren. Ook is de kans reëel dat hij dan al zeker één andere crosser in het team heeft: het Britse supertalent Tom Pidcock. "Ik denk dat een pak ploegen interesse heeft in Pidcock. Dat hij een Brit is, maakt hem voor ons echt interessant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties