Tom Dumoulin betreurt het wegvallen van belangrijke pion

Tom Dumoulin betreurt het wegvallen van belangrijke pion
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het waren de te verwachten namen die streden voor de overwinning in Quimper, maar eentje ontbrak toch wel. Een belangrijke kandidaat was wegens ziekte niet meer van start gegaan: Michael Matthews. De Australiër mag een nieuwe groene trui dus vergeten en zijn opgave is ook een domper voor Tom Dumouli

De Tour moest eigenlijk voor Matthews echt beginnen in de vijfde rit, maar hij was er dan dus al niet meer bij. "Voor hem was het een hele mooie kans op een ritzege geweest", wist ook Tom Dumoulin. "Als je ziet wat de uitslag is met Sagan, Colbrelli en Van Avermaet voorin... Daar hoort hij tussen."

Ook voor de Nederlander zelf is het wegvallen van Matthews een harde klap. Hij was immers ook naar de Tour gekomen om Dumoulin te ondersteunen. "Op de tweede plaats was hij mee om mij te helpen, ook in de bergen. We hadden hem dan kunnen meesturen in een lange ontsnapping, maar dat kan helaas niet meer."

ONMOGELIJK

De wil was er ongetwijfeld bij de winnaar van het puntenklassement uit 2017. Maagklachten en hoge koorts gooiden roet in het eten. "Het was gewoon onmogelijk om nog te starten", beweert ploegarts Mannes Naeff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties