Slenteretappe eindigt in sprint, Gaviria en Sagan geklopt door Nederlander
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties

Dylan Groenewegen wint Tourrit met aankomst in Chartres

Slenteretappe eindigt in sprint, Gaviria en Sagan geklopt door Nederlander
Foto: © photonews

De langste etappe uit de Tour zal niet de geschiedenis ingaan als de meest spraakmakende rit. De wielerliefhebbers konden zich wel weer optrekken aan de sprint, waarin een nieuwe man zich op het voorplan begaf. Dylan Groenewegen vierde zijn eerste zege in deze Tour.

Sylvain Chavanel is niet de enige die in deze Tour reeds alleen voorop heeft gereden. In de zevende etappe maakten meerdere renners het mee. Offredo was de eerste die vrijdag alleen op pad was, maar liet zich inlopen toen bleek dat hij geen gezelschap kreeg. Wanty-Groupe Gobert probeerde het nog een keertje door onze landgenoot Thomas Degand vooruit te sturen.

BELGISCH FEESTJE GAAT NIET DOOR

Degand had in geen tijd 55 seconden bij mekaar gereden, maar een lange solotocht leek hem toch ook wat te zwaar. Dan toch maar weer uitzakken tot in het peloton. Onder impuls van Lampaert vormde er zich dan toch een ruime groep. De Belgisch kampioen kreeg landgenoten Naesen, Theuns, Vermote en De Gendt mee en ook nog Gallopin, Gogl, Pöstlberger en Vichot. LottoNL-Jumbo zorgde ervoor dat dit feestje niet doorging.

Offredo knalde er dan weer vandoor en besloot deze keer wel alleen door te zetten. De Fransman van Wanty kreeg liefst acht minuten, het peloton maakte er een slentertocht van. Trek-Segafredo en AG2R besloten plots om toch even waaiers te trekken. Renners als Cavendish, Groenewegen, Kittel Daniel Martin en Démare waren de slachtoffers. Al hoefden ze niet zo erg te vrezen: ze maakten snel opnieuw de aansluiting.

PRIJSLUST ZORGT VOOR CONSTERNATIE

Het gevolg was wel dat Offredo op negentig kilometer van de aankomst al opgepeuzeld werd. Met Pichon ging vervolgens een andere Fransman solo. Lotto-Soudal maakt er nadien werk van om hem terug te grijpen. Van Avermaet profiteerde ervan om in de bonificatiesprint de meeste seconden mee te pikken. Vreemd genoeg kreeg niet Offredo, de man met de meeste aanvalskilometers, maar Pichon de prijs van de strijdlust.

In groep ging het naar Chartres. De gele trui van Van Avermaet kwam niet meer in het gevaar. In de sprint toonde een sterke Dylan Groenewegen voor het eerst in deze Tour eens zijn sprintersbenen. De Nederlander wist Gaviria en Sagan vlotjes te kloppen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad
03/03/2019 Kuurne-Brussel-Kuurne

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad
03/03/2019 Kuurne-Brussel-Kuurne

Nieuwste reacties