Sep Vanmarcke weet wat moet gebeuren in de kasseirit om chaos te vermijden

Sep Vanmarcke weet wat moet gebeuren in de kasseirit om chaos te vermijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoals geweten zal Sep Vanmarcke ook vandaag in dienst rijden van zijn kopman Rigoberto Uran. Toch heeft onze landgenoot er zin in. Als klassiekerrenner is Vanmarcke het best geplaatst om de podiumkandidaat veilig door deze etappe te loodsen. Bovendien ziet Vanmarcke dat Uran goed in vorm is.

De Belg van EF Education First heeft naar deze dag uitgekeken. Ondanks zijn status als helper. "Mijn ploeg had me er al drie maanden van tevoren over ingelicht", zegt Vanmarcke aan Cyclingnews. "Het is leuk om voor iemand met een goede kans op het podium te werken. Als ik niet akkoord was, was ik niet naar de Tour gekomen. Het gaat geweldig worden voor mij, ook al had het één van de weinige kansen op een ritzege kunnen zijn."

Vanmarcke heeft lof voor zijn kopman. "Uran heeft voor een goede sfeer in de ploeg gezorgd. Hij is zeer relax. Hij zit waar hij moet zitten in de koers. Hij is een grote leider." Toch loert het gevaar om de hoek. "Het rijdt goed over de kasseien. Het gevecht in de koers, dat wordt een ander verhaal. Uran moet proberen om voorin in het peloton te blijven. Daar rekenen we op, zodat we lekke banden kunnen vermijden. Anders gaat het chaos worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties