De kogel is door de kerk! Van Avermaet weet voor welke ploeg hij volgend jaar gaat rijden
Redactie
| 8 reacties

Greg Van Avermaet komt volgend jaar uit voor CCC dat BMC opvolgt

De kogel is door de kerk! Van Avermaet weet voor welke ploeg hij volgend jaar gaat rijden

Na wekenlang speculatie is het nu helemaal zeker voor welke ploeg Greg Van Avermaet in 2019 zal uitkomen. Het nieuws is zopas aangekondigd op de persconferentie van BMC en dan is het wel duidelijk welke kant het op gaat. Van Avermaet blijft teammanager Jim Ochowicz trouw.

Nochtans zag het er lang naar uit dat Dimension Data de beste kaarten had om Van Avermaet binnen te halen. De huidige geletruidrager in de Tour bleef echter geduldig vertrouwen op Jim Ochowicz om een deal te sluiten met een nieuwe sponsor en een opvolger te vinden voor BMC. Dat is nu ook gebeurd en dus is er geen reden meer om te vertrekken.

Ochowicz heeft op de persconferentie bevestigd dat CCC de nieuwe hoofdsponsor zal worden van de ploeg en dat Van Avermaet zijn contract heeft verlengd. Van Avermaet zal in het team fungeren als de absolute kopman. Hij zal één van de weinige BMC-kleppers zijn die aan boord blijft. Zo trekt Richie Porte wellicht naar Trek-Segafredo.

FOCUS OP GREG EN DE KLASSIEKERS

Van Avermaet is opgelucht dat er duidelijkheid is. "Ik ben blij dat ik mijn plannen voor de toekomst kan aankondigen. De voorbije acht jaar heb ik met dit team zoveel mooie momenten meegemaakt. Om in een team te zitten dat min of meer gefocust is op mij en de klassiekers, is een unieke opportuniteit. Ik denk dat iedereen blij is dat het team er mee doorgaat. Zowel voor de renners en de staff als in het belang van het wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties