Na Tiesj Benoot moet er nog een landgenoot bij Lotto Soudal de strijd staken in de Tour: "Zeer sneu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Na Tiesj Benoot moet er nog een landgenoot bij Lotto Soudal de strijd staken in de Tour: "Zeer sneu"
Foto: © photonews

Pech voor Lotto Soudal. De Belgische WorldTour-ploeg moet het in het tweede deel van de Tour met nog een renner minder doen. Na Tiesj Benoot moest er nog een landgenoot opgeven.

Jens Keukeleire zal dinsdag niet meer van start gaan in de Ronde van Frankrijk. De Bruggeling was ook betrokken bij de valpartij van Richie Porte en liep daarbij een breuk in de kop van het kuitbeen op en een kneuzing in zijn dijbeen. Dat bracht de MRI-scan van maandagnamiddag aan het licht. 

"Starten is geen optie", laat ploegdokter Servaas Bingé weten. "Jens zal de komende twee weken een brace dragen en de vier daaropvolgende weken enkel niet-belastende oefeningen mogen doen."

"Door de rustdag hoop je op beterschap, maar vandaag volgde het harde verdict"

"Iedereen sprak gisteren over de zenuwachtigheid en de kasseien, maar de val waarin onder meer Richie Porte en ikzelf betrokken waren, had daar niks mee te maken", zegt Keukeleire zelf. "Michael Valgren had een kettingprobleem en daardoor ontstond de valpartij. Ik had uiteraard wel hinder aan de knie, maar pas na de etappe ontstond de zwelling. Door de rustdag hoop je op beterschap, maar vandaag volgde het harde verdict."

Een nieuwe ontgoocheling voor Keukeleire, die in de Tour komaf wilde maken met zijn mislukte voorjaar (door ziekte, red.). "Ik was naar de Tour gekomen om mijn voorjaar in de vergeethoek te fietsen, en dus is het zeer sneu dat ik moet opgeven. Het is vroeg om nieuwe plannen te maken, maar ik hoop de slotfase van het seizoen nog mee te pikken en daarna een goeie winter door te maken", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties