Peter Sagan geeft toe dat hij een fout maakte
Redactie
| 0 reacties

Peter Sagan beseft dat hij voorin had moeten zitten toen Lampaert vertrok

Peter Sagan geeft toe dat hij een fout maakte
Foto: © photonews

Peter Sagan was als winnaar van Parijs-Roubaix één van de grote favorieten voor de ritzege zondag. De drager van de groene trui kon het niet waarmaken. Toen de beslissende ontsnapping vertrok, zat hij te ver achterop. Verassend, want voor het overige reed Sagan wel een attente koers.

Net voordien had hij nog een gaatje gedicht. Misschien daarom dat hij niet meteen kon reageren toen Lampaert, Van Avermaet en Degenkolb het ruime sop kozen. "Ik maakte een kleine fout. Het was de enige sector waar ik meer achterin zat en net daar reden ze weg. Het was moeilijk om hen in te halen. Ik probeerde nog te volgen, maar het was te laat."

De drie vanuit de achtergrond terughalen, zat er ook niet in. Sagan werd voortdurend door zijn metgezellen in het oog gehouden. "Het was te moeilijk. Iedereen zat op mijn wiel. In de laatste vier kilometer heb ik wel nog aangevallen, maar het was te laat. Het was een knotsgekke dag. Iedereen was nerveus."

ENORME PECH VOOR PORTE

Na de aankomst kreeg Sagan wel weer een nieuwe groene trui om. Dan was Richie Porte veel minder fortuinlijk. Sagan kwam nog eens terug op de opgave van de BMC-kopman. "Richie heeft enorme pech gekend. Het was een stomme val na negen kilometer op het asvalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties