Remco Evenepoel rijdt de concurrentie aan flarden op EK: "Ik besef niet goed wat er allemaal gebeurd is"

Redactie
| 8 reacties
Remco Evenepoel rijdt de concurrentie aan flarden op EK: "Ik besef niet goed wat er allemaal gebeurd is"
Foto: © photonews

Met een zelden geziene dominantie kroonde toptalent Remco Evenepoel zich in Tsjechië tot Europees kampioen op de weg bij de junioren. Evenepoel had bijna 10 minuten voorsprong op de nummer twee na een fenomenale solo.

Niemand is op dit ogenblik opgewassen tegen Evenepoel bij de junioren. "Ik besef niet goed wat er allemaal gebeurd is", vertelde Evenepoel na zijn zege. "Het plan was om met een groep van 5 of 6 renners weg te rijden, maar toen ik versnelde, kon enkel ­Rodriguez volgen."

Maar al snel ging de Vlaams-Brabander solo. "De Spanjaard wilde nooit meerijden met mij, dus besliste ik in samenspraak met coach Carlo Bomans om er alleen vandoor te gaan", citeert Het Nieuwsblad onze landgenoot. 

Bijna 10 minuten voorsprong

"Zelfs toen ik meer dan twee minuten voorsprong had, dacht ik nog dat ze konden terug­komen. Maar de kloof bleef maar toenemen: 4 minuten, 6 minuten... Dus ik bleef mijn tempo rijden en eindigde met bijna 10 minuten bonus op de rest. Eerlijk gezegd snap ik niet hoe het mogelijk is, ik kan het zelf niet uitleggen", aldus Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties