Doofpotoperatie in dopingschandaal: "Wielrennen ontsnapt aan nieuwe Festina-zaak"

Het wielrennen ontsnapte enkele jaren geleden aan nieuw dopingschandaal

Doofpotoperatie in dopingschandaal: "Wielrennen ontsnapt aan nieuwe Festina-zaak"
Foto: © photonews

In 1998 stond de wielerwereld op zijn kop toen de dopingzaak rond Festina losbrak. De aanhouding van verzorger Willy Voet zorgde ervoor dat het team rond Richard Virenque de ploeg moest verlaten. Tal van bekentenissen zouden volgen. Bijna kwam het enkele jaren geleden opnieuw tot zo'n grote zaak.

Althans volgens de Franse krant Le Monde. Begin dit decennium zou iemand uit de wielerwereld contact hebben genomen met de Franse autoriteiten om een nieuw dopingschandaal aan het licht te brengen. Een bepaalde ploeg zou werken met microdoses EPO, groeihormoon en testosteron.

LIPPEN OP MEKAAR

Die zouden in privéwagens worden aangevoerd en via bloedzakken door de renners zelf zijn toegediend. Het is wel niet bekend om welke ploeg het gaat. In elk geval zou het onderzoek nooit van de grond gekomen zijn omdat iedereen binnen het team de lippen op mekaar hield en de autoriteiten van het betrokken land niet meewerkten.

Een gevolg is dan natuurlijk dat er niets bewezen kan worden, het WADA niet in actie dient te komen en de betrokkenen vrijuit gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties