Belgische renner stelt zich vragen bij aanpak ASO: "Ik erger mij dood aan een Zidane die naast een renner loopt"

Redactie
| 5 reacties
Belgische renner stelt zich vragen bij aanpak ASO: "Ik erger mij dood aan een Zidane die naast een renner loopt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er was heel wat te doen over de klim naar Alpe d'Huez. Heel wat renners kregen het zwaar te verduren - denk maar aan Froome - en Nibali moest zelfs het gelag betalen met een gebroken ruggenwervel. Jan Bakelants kan het allemaal niet vatten.

Bakelants genoot van de aanvalslust van Steven Kruijswijk, maar daar bleef het niet bij. "ik heb me gisteren toch opnieuw geërgerd ook", vertelt hij in zijn column in Het Nieuwsblad. "Aan die verschrikkelijke janboel op Alpe d'Huez. ASO, de zelfverklaarde specialist in het organiseren van de grootste koersen ter wereld, is er opnieuw niet in geslaagd om de orde te handhaven op de slotklim."

"Je hoort altijd dat de Tour hun grote cashcow is. Is het dan zo onoverkomelijk om dertien kilometer aan dranghekken te zetten? “Dat gaat niet”, hoor je altijd. Zou het echt? Voor het grootste event in onze sport? Zo'n Zinédine Zidane die plots naast die renner loopt, ik erger mij er dood aan.

Leren van het voetbal

Het is tijd om stappen te ondernemen, vindt Bakelants. "Misschien moeten gedupeerde renners eens gaan procederen. Dan zal ASO die irritante meelopers misschien wel aanpakken. Gisteren was er zelfs een 'fan' die Froome ­fysiek belaagde. Die is nadien opgepakt door de politie, heb ik gezien, en dat is maar de normaalste zaak van de wereld."

"Op zulke momenten kan ik het jammer vinden dat we in een democratie leven. Dat wordt een GAS-boete van 250 euro en in de Pyreneeën staat die weer langs de kant. Die idioten die tijdens de WK-finale in Rusland op het veld liepen, spenderen de komende dertig jaar in een Siberische goelag. In dat opzicht kan de koers nog iets leren van het voetbal", stelt Bakelants. "Wie het daar te veel uithangt, krijgt een stadionverbod."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties