De ploeg gehalveerd: Lotto-Soudal neemt maatregelen

De ploeg gehalveerd: Lotto-Soudal neemt maatregelen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze hadden zoveel ambitie bij Lotto-Soudal aan het begin van de Tour. Ze zagen het ook echt zitten om op verschillende terreinen te scoren. Ondertussen heeft de ploeg nog slechts vier renners over en dat blijft niet zonder gevolgen.

De discussies over de zwaarte van het parcours en de bepaling van de tijdslimiet zullen overal wel woeden na de massa's opgaves in de derde Alpenrit. "Laat ons eerlijk zijn, het was op La Rosière al tegen de limiet. Dat de wedstrijdjury onderweg de tijdslimiet nog met twee procent optrok, betekent dat ze zelf ook inzien dat dit niet oké is. Tiesj Benoot en Jens Keukeleire verliezen we door pech, maar dit was niet te voorzien." Dixit Marc Sergeant.

Hij heeft nog amper vier renners over: de helft van het aantal waarmee hij begon aan deze Tour. Dat heeft ook invloed op de verzorgers en/of mecaniciens. "Dat is niet leuk. Er moet straks ook een deel van het personeel vroeger naar huis", stelt Sergeant. Vooral de opgave van André Greipel weegt zwaar door. "De opgave van André betekent drie kansen op ritwint minder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties