De rit naar Valence: de sprintetappe die er eigenlijk geen meer is (en wie blijft er nog over?)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
De rit naar Valence: de sprintetappe die er eigenlijk geen meer is (en wie blijft er nog over?)

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag moeten de sprinters in het peloton nog eens aan hun trekken komen in de 13e rit van Bourg d'Oisans naar Valence. Een sprint wordt het wellicht wel, maar dan wel een onthoofde.

Heel wat grote sprinters moesten de Tour ondertussen al verlaten. Marcel Kittel en Mark Cavendish kwamen in de Alpen buiten tijd aan, maar in de laatste Alpenrit moesten ook André Greipel, Dylan Groenewegen en Fernando Gaviria de strijd staken. Drie ervaren renners met al een aardig palmares in de Tour out, terwijl de mannen van de toekomst Groenewegen en Gaviria in deze Tour allebei al twee keer mochten juichen. 

Er volgen dus nog minder 'mooie' sprints en veel meer kansen voor de iets minder bedeelden. Het vergroot de kansen van heel wat andere mannen die in aanmerking komen voor winst. Met Peter Sagan (BORA-hangrohe), Alexander Kristoff (UAE Emirates), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Christophe Laporte (Cofidis) en Arnaud Démare (Groupama-FDJ) blijven er nog enkele snelle mannen over. 

Vrijgeleide voor aanvallers?

De vraag is natuurlijk wel: wie zal het vuile werk opknappen, want dat was vaak een klusje voor de Belgische teams die vol inzetten op hun sprinter. Maar het zou best wel eens kunnen dat we in de resterende sprintetappes - mede dankzij het fysieke leed van de renners in deze Tour - de aanvallers een vrijgeleide krijgen. Daarom nog niet per se vandaag, mogelijk wel in de laatste week. 

Een tijdslimiet is een must, toch blijft het jammer dat heel wat grote namen nu al weg zijn. Zeker omdat we nog niet eens in de Pyreneeën zijn. Laat ons alleen hopen dat er nu alleen wat minder chaos en valpartijen in de sprints zullen zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties