Gewaardeerde knecht van Lotto houdt zich niet in na gedwongen opgave
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Marcel Sieberg uit zijn ontgoocheling na opgave in de Tour

Gewaardeerde knecht van Lotto houdt zich niet in na gedwongen opgave

Als er iets gebeurt met de kopmannen is het groot nieuws in de Ronde van Frankrijk, maar de helpers en knechten willen evenzeer Parijs halen. Zeker voor de helpers van sprinters, want hen wacht dan nog de kans om te werken voor een unieke overwinning. Het is Marcel Sieberg echter niet gegund.

Sieberg moest opgeven in de derde Alpenrit en uitte zijn ontgoocheling op Twitter. "Er is een eerste keer voor alles: in de bezemwagen zitten, de Ronde van Frankrijk niet kunnen uitrijden terwijl ik niet ziek of geblesseerd was en zoveel sprinters de Tour zien verlaten in twee etappes."

TIJDSLIMIET VERANDEREN?

De Duitser kaart ook het parcours en de tijdslimiet aan. "Misschien zijn het gewoon een beetje teveel bergen, misschien is het tijd om het systeem van de tijdslimiet te veranderen. Is het correct dat strijden voor het algemeen klassement en de eindzege even uitputtend is dan proberen om op tijd binnen te komen?"

De teleurstelling wegens het niet kunnen uitrijden van de Tour is duidelijk groot. "Ik ben naar de Tour gekomen om mijn best te doen tot in Parijs. De vorm was goed. Maar als ik op eigen krachten niet kan finishen, is het over voor mij. Zo simpel is het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties