Sven Nys uit zijn ongenoegen: "Dit is koersvervalsing"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties

Sven Nys spreekt over koersvervalsing na gebeurtenissen op Alpe d'Huez

Sven Nys uit zijn ongenoegen: "Dit is koersvervalsing"
Foto: © photonews

Chris Froome die een slag kreeg van een toeschouwer en Vincenzo Nibali die dankzij een enthousiaste fan een ruggenwervel brak. De mythische Alpe d'Huez - en vooral de toeschouwers - zorgden voor slachtoffers in de laatste Alpenrit. Ook Sven Nys was er niet over te spreken.

Nibali was het grootste slachtoffer van de mythische bult in de Alpen. Eerst kwam de berichtgeving dat hij door een politiemotor onderuit ging, maar op beelden was te zien hoe hij door een fan tegen het asfalt werd gewerkt. De Italiaan van Bahrain Merida hield er een gebroken ruggenwervel aan over.

'Ondermaats en respectloos'

Sven Nys uitte zijn ongenoegen in Vive le Vélo. "Dit zou niet mogen. Eigenlijk is dit koersvervalsing", aldus Nys. "Ik denk niet dat de massa te groot geworden is, want ik hoor dat er minder publiek stond dan de vorige jaren. Maar de gekte slaat nergens meer op. Dit is ondermaats, respectloos."

Het heeft volgens Nys zelfs nog andere gevolgen. "Froome durft zelfs niet meer aan te vallen voor hij aan de hekken komt. Dat is ook koersvervalsing. Als je de grootste wielerwedstrijd ter wereld wil zijn, dan vind ik dat je op Alpe d'Huez, waar al zoveel is gebeurd, hekken moet zetten van onder tot boven", besluit Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties