Team Sky reageert op transfer Remco Evenepoel: "Ik heb hem nooit ontmoet of heb nooit met hem gesproken"
Redactie
| 8 reacties

Dave Brailsford ontkent dat er lopende gesprekken met Remco Evenepoel waren

Team Sky reageert op transfer Remco Evenepoel: "Ik heb hem nooit ontmoet of heb nooit met hem gesproken"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel wordt een jaar vroeger dan verwacht prof en maakt op 1 januari 2019 zijn intrede bij Quick-Step Floors. En dat omdat Team Sky plots met een 'knotsgek bod' op de proppen kwam. Al ontkent Sir Dave Brailsford dat er lopende gesprekken waren.

Patrick Lefevere handelde met spoed toen ook Team Sky zich mengde in de strijd om de handtekening van Evenpoel. "Ik heb hem nooit ontmoet of heb nooit met hem gesproken", vertelde Brailsford voor de camera van Sporza. "Er wordt wel veel over hem gesproken. Maar soms wordt zoiets gebruikt aan de onderhandelingstafel. 'Ik heb een geweldig bod van Sky.' En dan krijgt een renner elders een goeie deal."

Mooie vooruitzichten

"Maar Remco is een geweldig talent. Dat geeft deze sport en België mooie vooruitzichten. Jullie hebben een goed voetbalteam en goeie jonge renners. Maar wielrennen heeft vooral grote sterren nodig. Of hij nu bij ons rijdt of bij een ander team, dat maakt niet uit", zegt de Brit.

Evenepoel zal dus op zijn 19e al in het profpeloton rijden. "Of hij de overstap naar de profs niet te vroeg maakt? Ik ken hem niet goed genoeg. Bij Quick-Step weten ze hoe ze moeten winnen en hoe ze een team moeten runnen. Als zij denken dat de tijd rijp is, dan is het zo", besluit de Sky-manager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties