Tour-baas wijst met beschuldigende vinger naar UCI na chaos op Alpe d'Huez: "Maanden en maanden wachten voedden de verdenkingen"

Redactie
| 12 reacties
Tour-baas wijst met beschuldigende vinger naar UCI na chaos op Alpe d'Huez: "Maanden en maanden wachten voedden de verdenkingen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veiligheid van de renners op Alpe d'Huez was absoluut niet verzekerd. Romain Bardet kon nog net ontsnappen, terwijl Vincenzo Nibali zijn rugwervel brak bij een val en Chris Froome een slag kreeg van een toeschouwer. Christian Prudhomme wijst naar de UCI.

Natuurlijk vond Prudhomme het absoluut niet kunnen wat er gisteren gebeurde. "Ik veroordeel deze incidenten met kracht, maar ik roep op tot kalmte", citeert Belga de Tour-baas. "We weten dat het op de Alpe d’Huez en op de Mont Ventoux altijd chaotisch kan zijn. Ik wil dat de wielerfans de renners respecteren. Je kunt een wielrenner ondersteunen zonder anderen daarbij lastig te vallen."

Froome en salbutamol

Toch wijst Prudhomme ook met een schuldige vinger naar de Internationale Wielerunie UCI. Die wachtte tot enkele dagen voor Le Grand Départ om een uitspraak te doen in de salbutamol-zaak van Chris Froome

Froome werd niet gestraft en dat ligt gevoelig bij het Franse publiek. "Maanden en maanden van wachten voedden de verdenking en dat eiste donderdag zijn tol", aldus Prudhomme. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties