Wereldkampioen Peter Sagan vervolledigt zijn hattrick na spannende sprint in Valence

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Wereldkampioen Peter Sagan vervolledigt zijn hattrick na spannende sprint in Valence
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft zijn derde ritzege in de Tour de France geboekt. De groene trui bleef in een spannende sprint Europees kampioen Alexander Kristoff en de Fransman Arnaud Démare voor.

Na een loodzware tocht door de Alpen kregen de snelle jongens vandaag nog eens hun kans in de rit naar Valence. Vier renners hadden best wel zin in een ontsnapping en daar waren twee Belgen bij. En jawel, ook eeuwige aanvaller Thomas De Gendt tekende present. 

De Waaslander van Lotto Soudal kreeg het gezelschap van zijn landgenoot Dimitri Claeys (Cofidis), Tom Scully (EF-Drapac) en BMC-renner Michael Schär. Ondanks de afwezigheid van heel wat sprinters werd de voorsprong nooit groter dan 3 minuten. Op 25 kilometer van de streep liet De Gendt zich inlopen, de 31-jarige Schär probeerde het nog met een solo. 

Gilbert met late uitval

En Schär hield het uiteindelijk nog erg lang vol na een knappe poging. Hij werd pas op 5,5 kilometer van de finish in Valence ingerekend. De sprintersploegen kregen hun zin: een sprint, al dan niet onthoofd door het wegvallen van enkele grote namen. Philippe Gilbert probeerde de sprint nog te ontlopen, maar hij werd ingerekend op een kleine 400 meter van de streep. 

In de sprint kwam Sagan er op het juiste moment uit. De drievoudige wereldkampioen gooide nog net zijn voorwiel voor dat van Kristoff. Démare vervolledigde het podium. Er stonden ook nog twee Belgen in de top zes. Greg Van Avermaet werd vijfde, Belgisch kampioen Yves Lampaert moest het met een zesde plek doen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties